16. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejský bulgogi z hovězího masa je populární recept, který spojuje jemně nakrájené hovězí maso s pikantní marinádou z sójové omáčky, hruškového šťávy a česneku. Tento tradiční korejský pokrm je rychlý a snadný k přípravě a nabízí bohatou chuťovou paletu. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte svým chuťovým pohárkům exotický zážitek plný chutí a vůní Koreje.
Suroviny
- 500g hovězího masa (řezivo nebo roštěnec)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce hruškového nebo jablečného octa
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička sezamových semínek
Postup
- Na začátku si připravíme marinádu. V misce smícháme sójovou omáčku, cukr, ocet, olej, zázvor, pepř a sezamové semínka.
- Maso nakrájíme na tenké plátky a dejme do marinády. Necháme minimálně 30 minut odležet v lednici.
- Cibuli nakrájíme na tenké kolečka a česnek nasekáme na drobno.
- Napaříme rýži a zatím si připravíme gril na střední teplotu.
- Maso s marinádou osmahneme na rozpáleném grilu asi 5 minut z každé strany, dokud není krásně zlatavé.
- Přidáme cibuli a česnek a restujeme je do změknutí.
- Hotový bulgogi podáváme s napařenou rýží a zeleninovým salátem.