3. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejské bulgogi s rýží je lahodný a autentický recept, který vás přenese přímo do korejské kuchyně. Tento tradiční jídelníček kombinuje šťavnaté kousky hovězího masa marinovaného v omáčce bulgogi s aromatickou rýží. Bulgogi se skládá z kombinace sójové omáčky, sezamového oleje, česneku a hrušky, což dodává masu bohatou a pikantní chuť. Vyzkoušejte toto korejské jídlo.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (preferovaně roštěnec nebo svíčková)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce rybí omáčky (nepovinné)
- 1 lžíce sezamových semínek
- 2 lžíce vody
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nařežte maso tenkými plátky.
- Cibuli a česnek jemně nasekejte.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, sezamový olej, rybí omáčku (pokud ji používáte), vodu, sůl a pepř.
- Přidejte nařezané maso do misky s omáčkou a dobře promíchejte tak, aby se maso dostatečně namočilo. Nechte marinovat nejlépe přes noc, ale minimálně 1 hodinu v chladničce.
- Na rozpálené pánvi bez přidávání oleje osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte marinované maso a smažte ho na vysoké teplotě dozlatova. Trvá to přibližně 5-7 minut.
- Na závěr přidejte sezamová semínka a krátce je osmažte s masem.
- Podávejte s rýží. Dobrou chuť!