16. 1. 2025
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit korejský bulgogi na grilu a okusíte neodolatelnou kombinaci chutí a vůní. Marinované kousky hovězího masa a zeleniny se na grilu krásně zezlátí a poskytnou vám jedinečný chuťový zážitek. Podívejte se na recept a staňte se mistrem grilování s korejským nádechem!
Suroviny
- 500g hovězího masa (plátky roštěné)
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hnedého cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sezamových semínek
Postup
- V misce smíchejte sójovou omáčku, hnedý cukr, sezamový olej, zázvor, papriku a česnek.
- Přidejte nakrájené maso a cibuli do směsi a nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Grilujte maso a cibuli, občas otočte, dokud není maso propečené podle vašich preferencí.
- Po upečení posypte bulgogi sezamovými semínky a podávejte s rýží nebo zeleninou.