7. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objevte autentický recept na korejský bibimbap s hovězím masem! Tento tradiční korejský pokrm kombinuje čerstvou zeleninu, pikantní koření a šťavnaté hovězí, vše servírováno na lůžku voňavé rýže. Bibimbap je nejen skvělý pro svou chuť, ale i pro svou vizuální stránku – barvy jednotlivých ingrediencí pěkně vyniknou v misce. Prohlédněte si náš podrobný krok za krokem recept a naučte se připravit tuto lahodnou a zdravou korejskou klasiku doma! Nechte se inspirovat a udělejte si vlastní verzi bibimbapu podle tohoto snadno sledovatelného průvodce.
Suroviny
- 200 g hovězího masa, nakrájeného na tenké proužky
- 200 g rýže, předvařené a uvařené
- 100 g čerstvého špenátu
- 1 malá cuketa, nastrouhaná na jemno
- 1 malá mrkev, nastrouhaná na jemno
- 100 g nasekaných hoblin z řasy
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce gochujang (korejská chilli pasta)
- Sezamová semínka na ozdobení
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- Rýži uvařte podle návodu na balení.
- Na pánvi na sezamovém oleji osmahněte česnek, přidejte hovězí maso a orestujte dozlatova. Během restování přidejte sójovou omáčku.
- V další pánvi rychle osmahněte nastrouhanou cuketu a mrkev. Osmahněte každou zeleninu zvlášť, přičemž každou ochuťte solí a pepřem.
- Špenát krátce povařte ve vodě, okapejte a osmahněte na pánev s kapkou olivového oleje, osolte a opepřete.
- Ve vejce udělejte zrcadlovačky na pánvi.
- Do mísy nebo na talíř rozmístěte rýži a na ni postupně kladte maso, zeleninu (mrkev, cuketa, špenát), nasekané řasy, a na vrch dejte zrcadlovačku.
- V malé misce smíchejte gochujang s trochou vody a přelijte přes bibimbap.
- Posypte sezamovými semínky a podávejte ihned.