7. 12. 2024
Autor: Michal Němeček
Korejský bibimbap s hovězím masem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte autentický recept na korejský bibimbap s hovězím masem! Tento tradiční korejský pokrm kombinuje čerstvou zeleninu, pikantní koření a šťavnaté hovězí, vše servírováno na lůžku voňavé rýže. Bibimbap je nejen skvělý pro svou chuť, ale i pro svou vizuální stránku – barvy jednotlivých ingrediencí pěkně vyniknou v misce. Prohlédněte si náš podrobný krok za krokem recept a naučte se připravit tuto lahodnou a zdravou korejskou klasiku doma! Nechte se inspirovat a udělejte si vlastní verzi bibimbapu podle tohoto snadno sledovatelného průvodce.

Suroviny

  • 200 g hovězího masa, nakrájeného na tenké proužky
  • 200 g rýže, předvařené a uvařené
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 1 malá cuketa, nastrouhaná na jemno
  • 1 malá mrkev, nastrouhaná na jemno
  • 100 g nasekaných hoblin z řasy
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce gochujang (korejská chilli pasta)
  • Sezamová semínka na ozdobení
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Rýži uvařte podle návodu na balení.
  2. Na pánvi na sezamovém oleji osmahněte česnek, přidejte hovězí maso a orestujte dozlatova. Během restování přidejte sójovou omáčku.
  3. V další pánvi rychle osmahněte nastrouhanou cuketu a mrkev. Osmahněte každou zeleninu zvlášť, přičemž každou ochuťte solí a pepřem.
  4. Špenát krátce povařte ve vodě, okapejte a osmahněte na pánev s kapkou olivového oleje, osolte a opepřete.
  5. Ve vejce udělejte zrcadlovačky na pánvi.
  6. Do mísy nebo na talíř rozmístěte rýži a na ni postupně kladte maso, zeleninu (mrkev, cuketa, špenát), nasekané řasy, a na vrch dejte zrcadlovačku.
  7. V malé misce smíchejte gochujang s trochou vody a přelijte přes bibimbap.
  8. Posypte sezamovými semínky a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *