17. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejské rýžové rolky
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte nový a zábavný způsob, jak si vychutnat rýži, zamiřte korejským směrem s naším receptem na korejské rýžové rolky! Tyto lahodné klíčové slovo/klíčová slova (Korejské rýžové rolky) jsou vyrobeny z lehké a vzdušné rýže, která je poté plněna šťavnatými zeleninovými a masovými náplněmi. Milovníci ostřejších chutí si mohou přidat i pálivou omáčku, která dodá rolkám pikantní nádech. Tato tradiční korejská pochoutka je ideální jako předkrmy nebo jako lehký oběd. Připravte si je nyní a vychutnejte si chuť Koreje přímo v pohodlí vaší domácnosti!

Suroviny

  • 200 g jasmínové rýže
  • 4 nori řasy
  • 200 g tofu
  • 1 okurka
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • Sojová omáčka
  • Wasabi
  • Sójové klíčky (na ozdobu)

Postup

  1. Uvařte rýži podle pokynů na obale.
  2. Oloupejte mrkev a okurku a nakrájejte je na tenké nudličky.
  3. Papriku nakrájejte na proužky.
  4. Tofu nakrájejte na tenké plátky.
  5. Na pracovní plochu si připravte bambusový rolič na sushirullovaní.
  6. Na vrch ruličky položte nori řasu a rovnoměrně na ní rozprostřete uvařenou rýži.
  7. V horní části nori řasy položte plátky tofu, a vedle nich přidejte okurky, mrkev a papriku.
  8. Suroviny srolujte pomocí bambusového roličku a postupně přitahujte ke směru válcování.
  9. Hotovou rolku nakrájejte na menší kousky.
  10. Rolky podávejte s sojovou omáčkou a wasabi, můžete je také ozdobit sójovými klíčky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *