14. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté a lahodné korejské rýžové placičky Kimbap, plné chutí a vyvážených ingrediencí. Naučte se připravit tyto tradiční lahůdky doma a nepřetržitě svůj jídelníček!
Suroviny
- 200g sushi rýže
- 4 nori řasy
- 100g korejské ředkvičky
- 1 okurka
- 100g špenátu
- 100g sušených sušených plátků z máslového masa
- 2 vejce
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sezamového oleje
- Sojová omáčka a hořčice podávat
Postup
- Varte sushi rýži podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
- Nakrájejte nori řasy, ředkvičky, okurku a špenát na tenké proužky.
- Nalměte maso a smíchejte ho se 2 vejci.
- Na pánvi rozpalte olej a vytvořte malé placičky z masa a vaječné směsi.
- Na bambusovém vále s pomocí fólie rozprostřete rýži na nori řasu a přidejte na ni proužky zeleniny a masových placiček.
- Zarolujte kimbap a pokrájejte ho na menší kousky.
- Podávejte s hořčicí a sojovou omáčkou.