23. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejské rýžové placičky jsou lahodné a jednoduché jídlo, které vám přinese výlet do tradiční korejské kuchyně. Tato oblíbená jídla jsou vyrobená z lehké rýžové mouky a plněná různými ingrediencemi, jako je krevety, zelenina nebo maso. Kombinace chutí je bohatá a osvěžující, s pikantními a sladkými omáčkami, které posilují chuť. Pokud hledáte nový způsob, jak rozšířit svou kuchařskou paletu, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na korejské rýžové placičky a překvapte své blízké vynikajícím jídlem.
Suroviny
- 2 šálky rýže
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, nakrájená na jemné kostičky
- 4 stroužky česneku, nakrájené na jemné plátky
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 2 vejce
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička oleje
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
Postup
- Uvařte rýži podle pokynů na obalu, nechte vychladnout.
- Ve větší pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte je asi 3 minuty, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mleté maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte nakrájenou mrkev a smažte dalších 5 minut, dokud se zjemní.
- Do směsi přidejte uvařenou rýži, sójovou omáčku, sezamový olej, sůl a pepř. Grilujte směs asi 5 minut, dokud se všechny chutě spojí.
- V misce rozšlehejte vejce a přidejte je do směsi v pánvi. Zamíchejte a grilujte dalších 3 minuty, dokud se vejce ztuhne.
- Z pánve přeneste směs na talíř. Nechte vychladnout.
- Nakrájejte směs na menší placičky a podávejte jako předkrm nebo hlavní jídlo.