5. 11. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na korejské pikantní kuřecí křidélka? Připravte si chuťově bohatá křidélka s dokonalou křupavou krustou a šťavnatým masem. Naše křidélka jsou marinována v autentické korejské pikantní omáčce s gochujangem, medem a česnekem, což jim dodává nezapomenutelnou chuť. Krok za krokem vás provedeme přípravou této exotické pochoutky, která okouzlí každého milovníka pikantních jídel. Ideální na party, jako snack nebo hlavní jídlo. Připravte si korejská pikantní kuřecí křidélka a přesvědčte se, že pikantní a křupavé dobroty mohou být jednoduché na přípravu i neskutečně lahodné!
Suroviny
- 1 kg kuřecích křidélek
- 2 lžíce rýžového vinného octa
- 4 lžíce gochujang pasty (korejská chilli pasta)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 česnekové stroužky, rozdrcené
- 1 malý kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
- 2 lžíce medu
- 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké kroužky
- Sezamová semínka na posypání
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Smíchejte gochujang pastu, sójovou omáčku, sezamový olej, česnek, zázvor a med ve velké misce, dokud nebude směs hladká.
- Osolte a opepřete kuřecí křidélka, pak je přidejte do mísy se směsí a důkladně promíchejte, aby byla křidélka ze všech stran pokrytá marinádou. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu, ideálně přes noc v chladničce.
- Předehřejte troubu na 190°C a vymažte plech pečicím papírem.
- Rozešlete marinovaná křidélka na pekáč a pečte v troubě 25-30 minut nebo dokud nejsou dobře upečená a mají krásnou zlatavou barvu.
- Během pečení jednou obrátte křidélka, aby se rovnoměrně zapekla ze všech stran.
- Opečená křidélka vyjměte z trouby, posypte jarní cibulkou a sezamovými semínky.
- Podávejte teplá jako pikantní appetizer nebo jako součást hlavního jídla.