15. 3. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentickou korejskou chuť s naším receptem na Kkanpunggi – korejské pikantní kuřecí kousky! Objevte jedinečnou kombinaci ostrých, sladkých a kyselých chutí v tomto oblíbeném jídle, které vás zavede přímo do srdce Koreje. Perfektně křupavé kuřecí kousky marinované v koreněné omáčce, smažené do zlatova a poté polité pikantní glazurou. Vhodné jako hlavní chod nebo působivá předkrmová lahůdka na vaší párty. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem recept a připravte tuto exotickou pochoutku snadno a rychle doma!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 1/2 šálku kukuřičného škrobu
- 1/2 šálku mouky
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- Rostlinný olej pro smažení
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 malý kus zázvoru, jemně nasekaný
- 3 jarní cibulky, nakrájené na kousky
- 1 malá mrkev, tenké nakrájená
- 1 malá cibule, nakrájená
- 1 lžíce chilli pasty (např. gochujang)
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- Sezamová semínka a nakrájené jarní cibulky pro ozdobu
Postup
- V míse smíchejte kukuřičný škrob, mouku, sůl a černý pepř. Přidejte nakrájené kuřecí kousky a dobře je obalte směsí.
- Na pánvi rozehřejte dostatek rostlinného oleje a osmažte kuřecí kousky dozlatova. Po usmažení je odstraňte a nechte okapat na papírových ručnících.
- Vypusťte z pánve většinu oleje, nechte asi 2 lžíce a přidejte nasekaný česnek a zázvor, krátce osmahněte, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte nakrájené zeleniny (mrkev, cibule a jarní cibulku) a smažte dokud nezměknou.
- Přimíchejte chilli pastu, sójovou omáčku, cukr a smažte, dokud se ingredience nekompletně nespojí.
- Vraťte kuřecí kousky do pánve, dobře promíchejte a smažte všechen obsah dokud nebude kuře krásně obalené a omáčka se trochu zredukuje.
- Odstavte z ohně, zakápněte sezamovým olejem a promíchejte.
- Podávejte ozdobené sezamovými semínky a jarními cibulkami.