3. 9. 2024
Autor: Michal Němeček
Korejské kuřecí kimbap wraps
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si chutné Korejské kuřecí kimbap wraps! Tento recept kombinuje křehké kuřecí maso, čerstvou zeleninu a pikantní korejské koření, zabaleno do nori listů pro autentický asijský zážitek. Ideální volba pro rychlý oběd nebo exotickou večeři. Přečtěte si náš jednoduchý návod krok za krokem a užijte si domácí kimbap dnes!

Suroviny

  • 200 g kuřecího prsou
  • 1 balení rýžových papírů
  • 1 zralé avokádo
  • 1 malá okurka
  • 1 mrkev
  • 2 jarní cibulky
  • 20 g čerstvého koriandru
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička sriracha omáčky (nebo jiné chilli omáčky dle chuti)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Sezamová semínka pro posypání

Postup

  1. Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na tenké pruh. Osolte, opepřete a opečte na sezamovém oleji dozlatova. Odložte na stranu.
  2. Mrkev, okurku a avokádo oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. Jarní cibulky nakrájejte na tenká kolečka.
  3. Ve střední misce smíchejte sojovou omáčku, rybí omáčku a sriracha omáčku.
  4. Připravte si rýžové papíry podle návodu na obalu. Jednotlivé rýžové papíry namočte do vody, aby změkly, a pak je rozprostříte na čistý suchý povrch.
  5. Na každý rýžový papír rozložte část kuřecího masa, pruh avokáda, proužky mrkve, okurky, jarní cibulky a několik lístků koriandru.
  6. Každý rýžový papír pečlivě zabalte, podobně jako burrito nebo jarní závitky, ujistěte se, že jsou konce dobře zapečetěné.
  7. Hotové wraps pokapejte připravenou omáčkou a posypte sezamovými semínky.
  8. Podávejte ihned, nejlépe čerstvé a teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *