23. 2. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Objevte chutě Koreje s receptem na kuře ve sladko-kyselé omáčce, které osvěží vaše chuťové pohárky. Tento jednoduchý recept kombinuje dokonale sladké a pikantní ingredience, aby vytvořil nezapomenutelný gastronomický zážitek. Ideální volba pro rychlý oběd nebo večeři, který zvládne každý. Připravte si korejské kuře podle našeho kroku za krokem vedení a překvapte své blízké exotickými chutěmi přímo z vaší kuchyně! **Vyzkoušejte nyní!**
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 malý kousek zázvoru, nasekaný
- 1 paprika, nakrájená na kousky
- 3 lžíce kečupu
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžička chilli pasty
- Sezamová semínka a jarní cibulka na posypání
Postup
- Kuřecí prsa naklepejte, nakrájejte na kousky a promíchejte se sojovou omáčkou a kukuřičným škrobem.
- V hluboké pánvi nebo woku rozehřejte sezamový olej a osmažte kuřecí kousky dozlatova. Poté je vyjměte a odložte stranou.
- Do téže pánve přidejte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Restujte, dokud se cibule nezačne mírně zlucovatět.
- Přidejte nakrájenou papriku a restujte další 2 minuty.
- Do pánve přidejte kečup, rybí omáčku, med, rýžový ocet a chilli pastu. Dobře promíchejte a vařte, dokud omáčka nepřijme požadovanou konzistenci.
- Vraťte kuřecí kousky do pánve a promíchejte s omáčkou, dokud není kuře kompletně pokryté omáčkou a prohřáté.
- Podávejte s rýží a posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou.