23. 2. 2025
Autor: Michal Němeček
Korejské kuře ve sladko-kyselé omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Objevte chutě Koreje s receptem na kuře ve sladko-kyselé omáčce, které osvěží vaše chuťové pohárky. Tento jednoduchý recept kombinuje dokonale sladké a pikantní ingredience, aby vytvořil nezapomenutelný gastronomický zážitek. Ideální volba pro rychlý oběd nebo večeři, který zvládne každý. Připravte si korejské kuře podle našeho kroku za krokem vedení a překvapte své blízké exotickými chutěmi přímo z vaší kuchyně! **Vyzkoušejte nyní!**

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 malý kousek zázvoru, nasekaný
  • 1 paprika, nakrájená na kousky
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička chilli pasty
  • Sezamová semínka a jarní cibulka na posypání

Postup

  • Kuřecí prsa naklepejte, nakrájejte na kousky a promíchejte se sojovou omáčkou a kukuřičným škrobem.
  • V hluboké pánvi nebo woku rozehřejte sezamový olej a osmažte kuřecí kousky dozlatova. Poté je vyjměte a odložte stranou.
  • Do téže pánve přidejte nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Restujte, dokud se cibule nezačne mírně zlucovatět.
  • Přidejte nakrájenou papriku a restujte další 2 minuty.
  • Do pánve přidejte kečup, rybí omáčku, med, rýžový ocet a chilli pastu. Dobře promíchejte a vařte, dokud omáčka nepřijme požadovanou konzistenci.
  • Vraťte kuřecí kousky do pánve a promíchejte s omáčkou, dokud není kuře kompletně pokryté omáčkou a prohřáté.
  • Podávejte s rýží a posypte sezamovými semínky a jarní cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *