4. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejské kuře v česnekové marinádě je lahodné, kořeněné jídlo, které si získává srdce milovníků ostřejších chutí. Stehna kuřecího masa jsou marinovány v silné česnekové omáčce, která dodává jídlu intenzivní chuť a aromatickou vůni. Tato korejská specialita je ideální pro ty, kteří mají rádi pikantní a exotické pokrmy. S naším jednoduchým receptem na korejské kuře v česnekové marinádě si můžete připravit nezapomenutelnou hostinu plnou orientálních lahůdek přímo u vás doma.
Suroviny
- 4 kuřecí stehna s kůží
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička červené papriky
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- sůl podle chuti
Postup
- V míse smíchejte česnek, sójovou omáčku, olej, hnědý cukr, sezamový olej, červenou papriku, mletý černý pepř a sůl.
- Přidejte kuřecí stehna do marinády a dobře je obalte v míse. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc v lednici.
- Před přípravou předehřejte troubu na 180°C.
- Položte kuřecí stehna na plech vyložený pečicím papírem a pečte 35-40 minut, dokud nejsou kuřecí kousky zlatě hnědé a propečené.
- Podávejte s rýží nebo zeleninovým salátem.