19. 2. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Objevte chutě Koreje s naším receptem na korejské kuře s kimči! Tento jednoduchý a rychlý recept přináší perfektní kombinaci pikantního kimči a šťavnatého kuřete, které si zamiluje celá vaše rodina. Vyzkoušejte náš krok za krokem průvodce a připravte si autentické korejské jídlo doma. Ideálni jídlo pro každou příležitost, ať už hledáte inspiraci pro rodinnou večeři nebo rychlý oběd. Přečtěte si více a zjistěte, jak si můžete pochutnat na tomto exotickém pokrmu!
Suroviny
- 500g kuřecích prsou nebo stehenních řízků
- 200g kimči, lehce nakrájené
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce medu nebo jiného sladidla
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 jarní cibulka, nakrájená na kolečka
- 1 lžička chilli vloček (volitelné)
- Sezamová semínka na posypání
- Rýže nebo nudle pro podávání
Postup
- Nejdříve si nakrájejte kuřecí maso na menší kousky a ve středně velké míse ho smíchejte s sojovou omáčkou, sezamovým olejem, medem, česnekem a případně chilli vločkami. Nechte marinovat alespoň 20 minut.
- Mezitím si připravte rýži nebo nudle podle instrukcí na balení.
- Po marinování maso opečte na rozehřáté pánvi na středně vysokém ohni, dokud není dobře propečené a mírně zezlátlé, asi 5-7 minut.
- Přidejte nakrájené kimči k masu a směs vařte společně ještě dalších 5 minut, aby se chutě dobře propojily.
- Hotové kuře s kimči servírujte na talíři s rýží nebo nudlemi a posypte jarní cibulkou a sezamovými semínky.