8. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejské kimchi zelí.
zdroj: Recepty 24/7

Korejské kimchi zelí je tradiční pokrm z Koreje, který se vyznačuje osvěžující chutí a ostrým aroma. Tento recept vám umožní snadno připravit domácí verzi tohoto lahodného zelí. Používá se syrové zelí, které se nakrájí, posolí a fermentuje s řadou koření, jako je česnek, zázvor a chilli papričky. Výsledkem je chutné kimchi zelí plné probiotik a vitamínů, které jsou prospěšné pro vaše zdraví. S tímto korejským kimchi zelím si můžete vychutnat autentickou korejskou kuchyni přímo ve vašem domě. Zkuste tento recept a okořeňte své jídlo novými chutěmi a vůněmi!

Suroviny:

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 2 lžíce soli
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce krevetové pasty
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 stroužky česneku (drcené)
  • 1 cm zázvoru (nastrouhaný)
  • 3 středně velké mrkve (nastrouhané)
  • 3 cibule (nakrájené na tenké plátky)

Postup:

  1. Čínské zelí rozdělte na listy a odstraňte tvrdé jádro.
  2. Naražte listy zelí na menší kusy a dejte do velké mísy.
  3. Přidejte sůl a důkladně promíchejte, nechte odležet 1 hodinu.
  4. Opláchněte zelí studenou vodou a nechte okapat.
  5. V menší míse smíchejte rybí omáčku, krevetovou pastu, mletou papriku, cukr, drcený česnek a nastrouhaný zázvor.
  6. Přidejte nastrouhané mrkev a nakrájenou cibuli do směsi koření. Dobře promíchejte.
  7. Přidejte zkvašené zelí do mísy s kořením a důkladně promíchejte, aby se všechno spojilo.
  8. Přesuněte směs do sklenice s víkem.
  9. Sklenici s kimchi zelím nechte 2 dny postát při pokojové teplotě.
  10. Po 2 dnech přesuňte sklenici do lednice a nechte zrát ještě další 3 dny.
  11. Hotové kimchi zelí podávejte jako přílohu k různým pokrmům nebo ho použijte do kimchi rizota nebo polévky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *