26. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejské kimchi – tradiční národní pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Korejské kimchi je tradiční národní pokrm plný chuti a lákavých vůní. Tato lahodná kvašená zelenina je základem korejské kuchyně a její příprava je jednoduchá i pro začátečníky. Vyzkoušejte si vyrobit vlastní kimchi doma a objevte skvělou kombinaci koření, zeleniny a fermentace. Připravte si korejské kimchi a rozvířte své chuťové pohárky s tímto autentickým receptem.

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce červené papriky
  • 1 lžíce korejské papriky gochugaru
  • 2 lžíce rybí pasty (tobani)
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce sezamových semínek

Postup

  1. Čínské zelí rozdělte na listy a nakrájejte je na menší kusy.
  2. Oloupejte a nastrouhejte mrkev. Nakrájejte cibuli na tenké plátky.
  3. Česnek a zázvor oloupejte a nasekejte drobně.
  4. V míse smíchejte rybí omáčku, cukr, sůl, červenou papriku, gochugaru, rybí pastu, sezamový olej a sezamová semínka.
  5. Přidejte nakrájené zelí, mrkev, cibuli, česnek a zázvor do misky se směsí z koření a důkladně promíchejte.
  6. Nechte směs odležet při pokojové teplotě po dobu 2 hodin, aby se příchutě propojily.
  7. Převeďte směs do sklenic s uzávěrem a uložte do chladničky na dobu minimálně 24 hodin.
  8. Kimchi je připravené k podávání. Můžete ho jíst samotné nebo použít jako přísadu ve vašich jídlech.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *