25. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na oblíbené korejské kimchi rýžové placky plné chuti a koření. Tyto lahodné placky jsou ideální jako samostatné jídlo nebo jako příloha k dalším pokrmům. S korejským kimchi jako hlavní složkou přináší tyto placky nezapomenutelnou kombinaci chutí a vůní. Sledujte náš snadný recept a připravte si tyto lahodné placky dnes!
Suroviny
- 2 šálky vařené rýže
- 1 šálek kimchi (nakrájené)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce oleje na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V míse smíchejte vařenou rýži s nakrájeným kimchi, cibulí, česnekem, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
- Na pánvi rozehřejte olej na střední teplotu.
- Formujte směs z rýže a kimchi do placků a opékejte je na pánvi z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Podávejte teplé jako přílohu nebo samostatné jídlo.