28. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejské kimchi je tradiční korejský fermentovaný pokrm plný chutí a zdraví prospěšných bakterií. S tímto jednoduchým receptem můžete kimchi připravit rychle a snadno doma. Užijte si ho jako přílohu, do rýže nebo jako chuťovou přísadu do svých oblíbených pokrmů!
Suroviny
- 1kg zelí
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce chilli pasty
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička křenu
Postup
- Nastrouhejte zelí a mrkev, nakrájejte cibuli a prolisujte česnek.
- Přidejte rybí omáčku, chilli pastu, cukr, sůl a křen. Dobře promíchejte.
- Přendejte směs do sklenice a uchovejte v lednici alespoň 24 hodin.
- Vychutnejte si korejské kimchi! Může být perfektní jako příloha k rýži nebo masu.