27. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejské kimchi – pikantní kvašená zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na pikantní kvašenou zeleninu, kterou máte rádi? Vyzkoušejte korejské kimchi! Tento tradiční pokrm je plný chutí a zároveň prospěšný pro zdraví. Snažíte se dodržovat SEO pravidla při psaní popisků? Není problém! V našem receptu na korejské kimchi vám ukážeme, jak jednoduše si jej připravit. Neztrácejte čas a začněte vařit!

Suroviny:

  • 1 hlávka zelí
  • 2 mrkve
  • 1 ředkvička daikon
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kousíček zázvoru (asi 2 cm)
  • 3 stroužky červeného pepře
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce korejské papriky (gochugaru)
  • 3 lžíce rybího nebo sójového nálevu
  • 3 lžíce vody

Postup:

  1. Na začátku si připravíme zelí. Z hlávky odstraníme vnější, poškozené listy a zbylou hlávku nakrájíme na menší kousky.
  2. Vložíme do mísy a posypeme solí. Necháme zelí asi 2 hodiny odstát, aby pustilo vodu.
  3. Vytvoříme marinádu smícháním cukru, korejské papriky, nálevu a vody.
  4. Mezitím oloupeme a nakrájíme mrkev, ředkvičku a zázvor na tenké nudličky. Česnek a pepř nakrájíme na tenké plátky.
  5. Poté zelí opláchneme pod studenou vodou, aby se zbavilo soli, a osušíme.
  6. V nádobě smícháme zelí, nakrájenou zeleninu a marinádu.
  7. Necháme kvasit při pokojové teplotě 1-2 dny, poté přesuneme do lednice.
  8. Kimchi je po 2-3 dnech v lednici hotové k podávání. Můžete si ho užít samotné nebo ho použít jako přísadu do dalších pokrmů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *