3. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejské kimchi fried rice.
zdroj: Recepty 24/7

Korejské kimchi smažené rýže – Vyzkoušejte exotickou pochoutku plnou tradičních jihokorejských chutí! Tento recept spojuje výraznou pikantnost kimchi zelí s lahodnou smaženou rýží a dalšími přísadami, jako jsou čerstvé zeleniny a koření. S průvodcem krok za krokem vytvoříte jednoduché, ale nezapomenutelné jídlo, které se stane oblíbeným pokrmem pro celou rodinu. Připravte si korejské kimchi smažené rýže s přesnými ingrediencemi a postupy a okamžitě se přenesete na okouzlující jihokorejské ulice plné vůní a chutí!

Suroviny:

  • 2 šálky studeného vařeného rýže
  • 1 šálek nasekaného kimchiho
  • 100 g nakrájeného slaniny
  • 1 cibule, nakrájená na tenká kolečka
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžičky oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 1 lžíce jarní cibulky, nasekané
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte slaninu do křupava. Odstraňte ji z pánve a odložte.
  2. Do pánve přidejte cibuli a česnek a smažte je dozlatova.
  3. Přidejte nakrájené kimchi a smažte spolu s cibulí a česnekem cca 2-3 minuty.
  4. Přidejte studený vařený rýži a promíchejte, dokud se všechny ingredience rovnoměrně nespojí.
  5. Přilijte sójovou omáčku, sezamový olej a cukr. Dobře zamíchejte a vařte dalších 2-3 minuty.
  6. Přidejte osmaženou slaninu a promíchejte.
  7. Na pánvi vytvořte volné místo a přilijte rozšlehané vejce. Opečte jej do poloměkka, poté promíchejte s rýží.
  8. Podle chuti dochuťte solí a pepřem.
  9. Před podáváním posypte jarní cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *