2. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte chutný a exotický recept na korejskou specialitu? Vyzkoušejte naši verzi korejského kimchi fried rice! Tento jednoduchý a rychlý recept kombinuje pikantní kimchi s výborně dochucenou směsí rýže, zeleniny a masa. Využijte své oblíbené suroviny a vytvořte si lahodnou korejskou večeři přímo u vás doma. Užijte si exotiku chutí a zažijte kulinární dobrodružství!
Suroviny
- 2 hrnky studeného vařeného rýže
- 100 g korejského kimchi, nakrájené na menší kousky
- 100 g uzeného masa (např. slaniny nebo klobásy), nakrájeného na kostičky
- 1 středně velká cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžíce oleje (např. řepkového)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 3 vejce
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého pepře
Postup
- Ve velké pánvi nebo woku zahřejte olej na střední teplotu.
- Přidejte uzené maso a osmažte ho dozlatova.
- Přidejte cibuli a česnek a opékejte je do měkka.
- Přidejte nakrájené kimchi a restujte ho asi 2 minuty, nebo dokud se neprohřeje.
- Přidejte studený vařený rýži a promíchejte, aby se dobře spojily chutě.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr, rybí omáčku a sezamový olej. Dobře promíchejte.
- Vytvořte ve středu rýže důlek a rozklepněte do něj vejce.
- Přidejte sůl a černý pepř na vejce a začněte je opatrně míchat, dokud se nesmíchají s rýží.
- Vejce smíchejte s rýží tak, aby vznikl omáčkový povrch na rýži. Míchejte, dokud se vejce neupečou.
- Podávejte teplé a ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou nebo sezamovými semínky.
Dobrou chuť!