2. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejské kimchi fried rice
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte chutný a exotický recept na korejskou specialitu? Vyzkoušejte naši verzi korejského kimchi fried rice! Tento jednoduchý a rychlý recept kombinuje pikantní kimchi s výborně dochucenou směsí rýže, zeleniny a masa. Využijte své oblíbené suroviny a vytvořte si lahodnou korejskou večeři přímo u vás doma. Užijte si exotiku chutí a zažijte kulinární dobrodružství!

Suroviny

  • 2 hrnky studeného vařeného rýže
  • 100 g korejského kimchi, nakrájené na menší kousky
  • 100 g uzeného masa (např. slaniny nebo klobásy), nakrájeného na kostičky
  • 1 středně velká cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžíce oleje (např. řepkového)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 3 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

Postup

  1. Ve velké pánvi nebo woku zahřejte olej na střední teplotu.
  2. Přidejte uzené maso a osmažte ho dozlatova.
  3. Přidejte cibuli a česnek a opékejte je do měkka.
  4. Přidejte nakrájené kimchi a restujte ho asi 2 minuty, nebo dokud se neprohřeje.
  5. Přidejte studený vařený rýži a promíchejte, aby se dobře spojily chutě.
  6. Přidejte sójovou omáčku, cukr, rybí omáčku a sezamový olej. Dobře promíchejte.
  7. Vytvořte ve středu rýže důlek a rozklepněte do něj vejce.
  8. Přidejte sůl a černý pepř na vejce a začněte je opatrně míchat, dokud se nesmíchají s rýží.
  9. Vejce smíchejte s rýží tak, aby vznikl omáčkový povrch na rýži. Míchejte, dokud se vejce neupečou.
  10. Podávejte teplé a ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou nebo sezamovými semínky.

Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *