16. 9. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejské bulgogi
zdroj: Recepty 24/7

Korejské bulgogi je lahodné jídlo z tenkých plátků hovězího masa s marinádou na bázi sójové omáčky, česneku, cibule, medu a sezamového oleje. Tento tradiční korejský recept nabízí perfektní kombinaci sladkého a slaného chuťového zážitku. Naučte se, jak připravit bulgogi doma a okouzlete své rodinu a přátele touto exotickou pochoutkou.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (řez z vyzrálého hovězího, např. z roštěného)
  • 1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nařežte hovězí maso na tenké plátky a dejte stranou.
  2. Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, rybí omáčku, sezamový olej, česnek a cibuli.
  3. Přidejte maso do misky se směsí omáček a důkladně promíchejte, aby se maso dostatečně namočilo.
  4. Nechte maso marinovat alespoň 30 minut, ideálně 1-2 hodiny v lednici.
  5. Rozehřejte gril nebo pánev na střední teplotu.
  6. Opečte maso po obou stranách, dokud není zlatě hnědé a propečené.
  7. Při podávání posypte bulgogi sezamovými semínky.
  8. Můžete servírovat bulgogi s rýží, zeleninou nebo kimchi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *