13. 11. 2024
Autor: Michal Němeček
Korejské bibimbap s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo korejské kuchyně s naším receptem na bibimbap! Tento tradiční korejský pokrm kombinuje dokonale uvařenou rýži s pestrou směsí čerstvé zeleniny, pikantních omáček a volitelně i kousků masa nebo tofu. Připravte si zdravý a barevný oběd nebo večeři plný výživných ingrediencí. Navíc naše jednoduché kroky a tipy zaručí, že vaše bibimbap bude chutnat přesně jako v nejlepších korejských restauracích. Klikněte a získejte recept na tento exotický pokrm, který osvěží váš jídelníček!

Suroviny

  • 2 šálky jasmínové rýže
  • 300 g hovězího masa, na tenké plátky
  • 200 g čerstvých špenátů
  • 1 středně velká mrkev, na julienné proužky
  • 1 malá cuketa, na julienné proužky
  • 1 malá ředkvička, nakrájená na tenké plátky
  • 100 g naklíčeného fazolí mungo
  • 1 vejce na osobu (podle počtu strávníků)
  • Sójová omáčka, sezamový olej, sůl, černý pepř
  • Gochujang (korejská chilli pasta)
  • Sezamová semínka na posypání

Postup

  1. Vařte rýži podle návodu na obalu.
  2. Hovězí maso ochuťte sójovou omáčkou, sezamovým olejem, solí a pepřem a nechte marinovat alespoň 20 minut.
  3. Připravte zeleninu – špenát blanšírujte v osolené vodě, následně vychlaďte a odstraňte přebytečnou vodu. Mrkev a cuketu osmahněte na sezamovém oleji do zlatova. Ředkvičky můžete použít syrové nebo lehce nakládané v octu a cukru.
  4. Na pánvi rychle opečte marínované maso dozlatova.
  5. Na jiné pánvi usmažte vejce jako slunce.
  6. Složte bibimbap – na dno misky dejte rýži, přidejte připravenou zeleninu a maso kolem rýže a na střed umístěte vejce.
  7. Na vrch přidejte lžíci gochujangu a posypte sezamovými semínky.
  8. Nechte každého, aby si sám promíchal svůj bibimbap před jídlem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *