23. 12. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutná korejská rýžová polévka s houbami je lehký, zdravý a sýtý pokrm, který vás příjemně ohřeje. Tato jídlo je plné bohatého a aromatického chuti, s kombinací čerstvých hub, rýže a koření. Užijte si autentickou korejskou kuchyni přímo z pohodlí vašeho domova s tímto jednoduchým a lahodným receptem!
Suroviny
- 200 g jasmínové rýže
- 400 g hub (např. žampiony, shiitake)
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 l lžíce oleje (na smažení)
- 1,5 l vody
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá koriandr (na ozdobu)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a smažte je do měkka.
- Přidejte sójovou omáčku a vařte ještě 2 minuty.
- Mezitím na druhé pánvi uvařte rýži podle pokynů na obalu.
- Po uvaření rýži sceďte, opláchněte studenou vodou a přidejte do hrnce s houbami.
- Podle chuti osolte a opepřete a podle potřeby přidejte vodu, aby byla polévka řídká.
- Vše promíchejte a vařte 10 minut.
- Servírujte polévku posypanou čerstvou koriandrem.