7. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejská rýžová kapsa je tradiční korejské jídlo plné chuti a zdravých ingrediencí. Tento recept vám umožní si připravit tento lahodný pokrm i doma. Kombinace voňavé rýže, zeleniny a pikantní omáčky vytváří neodolatelnou kombinaci. Sledujte náš jednoduchý recept a okuste autentické korejské kulinářské umění ve svém vlastním kuchyňském prostředí!
Suroviny
- 200 g vývaru
- 200 g vařené rýže
- 100 g kuřecího masa
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky rybí omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmažte do zlatova.
- Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a papriku a dusíme, dokud se nezměknou.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte.
- Přilijte vývar, sójovou omáčku, rybí omáčku a sezamový olej. Osolte a opepřete podle chuti.
- Dusíme na mírném ohni, dokud se tekutina následkem důkladného promíchání nevsákne do rýže.
- Servírujte a ozdobte podle libosti (například sezamovými semínky nebo jarní cibulkou).