24. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte něco jednoduchého, ale přesto chutného, vyzkoušejte naši recept na korejskou rýži s tofu a kimchi. Toto jídlo je plné lahodných jihokorejských přísad, které jsou známé svou bohatou a vyváženou chutí. Lehké a zdravé tofu doplňuje pikantní a kyselé kimchi, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Připravit tuto rýži je snadné a rychlé, takže si ji můžete užít kdykoli během týdne. Postupujte podle našeho jednoduchého receptu a uvidíte, že budete nadšeni výsledkem!
Suroviny
- 1 hrnek jasmínové rýže
- 200 g tofu
- 200 g kimchi
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Uvařte jasmínovou rýži podle pokynů na obale. Nechte ji trochu vychladnout.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené tofu z obou stran do zlatova. Přidejte prolisované česneky a restujte je krátce.
- Přidejte do pánve kimchi a restujte ještě asi 5 minut, dokud se kimchi zahřeje.
- Přidejte sójovou omáčku, sezamový olej a cukr. Dobře promíchejte.
- Přidejte uvařenou rýži do pánve s kimchi a tofu. Na mírném plameni všechno společně promíchejte a prohřejte.
- Ochutnejte směs a přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Surovinu nechte pak asi 2 minuty odstát a poté můžete podávat. Pokud máte rádi pikantnější jídlo, můžete pokrm přidat nějakou ostrou omáčku nebo chili papričky.