24. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejská rýže s tofu a kimchi
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte něco jednoduchého, ale přesto chutného, vyzkoušejte naši recept na korejskou rýži s tofu a kimchi. Toto jídlo je plné lahodných jihokorejských přísad, které jsou známé svou bohatou a vyváženou chutí. Lehké a zdravé tofu doplňuje pikantní a kyselé kimchi, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Připravit tuto rýži je snadné a rychlé, takže si ji můžete užít kdykoli během týdne. Postupujte podle našeho jednoduchého receptu a uvidíte, že budete nadšeni výsledkem!

Suroviny

  • 1 hrnek jasmínové rýže
  • 200 g tofu
  • 200 g kimchi
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Uvařte jasmínovou rýži podle pokynů na obale. Nechte ji trochu vychladnout.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené tofu z obou stran do zlatova. Přidejte prolisované česneky a restujte je krátce.
  3. Přidejte do pánve kimchi a restujte ještě asi 5 minut, dokud se kimchi zahřeje.
  4. Přidejte sójovou omáčku, sezamový olej a cukr. Dobře promíchejte.
  5. Přidejte uvařenou rýži do pánve s kimchi a tofu. Na mírném plameni všechno společně promíchejte a prohřejte.
  6. Ochutnejte směs a přidejte sůl a pepř podle chuti.
  7. Surovinu nechte pak asi 2 minuty odstát a poté můžete podávat. Pokud máte rádi pikantnější jídlo, můžete pokrm přidat nějakou ostrou omáčku nebo chili papričky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *