28. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
Korejská polévka Kimchi Jjigae
zdroj: Recepty 24/7

Korejská polévka Kimchi Jjigae je tradiční a chutná korejská specialita plná silných a pikantních chutí. Tato polévka je připravena z kyselého kimchi, slaniny, vepřového masa a dalších sezónních zelenin, které vytvářejí bohatou a hlubokou chuťovou paletu. Tato lahodná polévka je zvláště oblíbená mezi milovníky ostré kuchyně a je ideální pro příjemné zahřátí v chladnějších dnech. Uvařte si vlastní korejskou polévku Kimchi Jjigae a objevte neodolatelnou kombinaci kyselosti, koření a tradičních korejských chutí.

Suroviny:

  • 200 g kyselého zelí Kimchi
  • 150 g vepřového masa (krk nebo plecko)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička červené papriky
  • 1-2 lžičky červeného papričkového prášku Gochugaru (dle chuti)
  • 2 lžičky rybího (či miso) vývaru
  • 1 blok tofu
  • 2 hrsti mladé cibulky
  • 2 hrsti křentu
  • 2 hrsti houby shiitake
  • sůl, pepř, olej

Postup:

  1. Na pánvi ohřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli a česnek do zlatova.
  2. Přidejte na plátky nakrájené vepřové maso a opékejte ho do hněda.
  3. Přidejte na plátky nakrájené houby shiitake a osmažte je spolu s masem.
  4. Přidejte Kimchi, sójovou omáčku, červenou papriku a Gochugaru.
  5. Podlijte vodou a nechte vařit asi 10 minut.
  6. Přidejte rybí (či miso) vývar, na kostičky nakrájený tofu, mladou cibulku a křen.
  7. Vařte dalších 5 minut.
  8. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  9. Podávejte s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *