20. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou korejskou nudlovou polévku s hovězím, která vám zahřeje srdce i žaludek. Díky pikantní chuti a bohatým přísadám se stanete opravdovým mistrem kuchyně! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si jídelníček plný exotických lahůdek.
Suroviny
- 200 g hovězího masa, nakrájeného na nudličky
- 200 g nudlí (ideálně rýžové)
- 1 cibule, nakrájená na kolečka
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, na tenké nudličky
- 4 šalotky, na půlky
- 4 šalotky, na půlky
- 4 šalotky, na půlky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- 850 ml vývaru
- 1 polévková lžíce kimchi (volitelné)
- Na dochucení: sůl, pepř, čili paprička, ječné klíčky
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli, česnek, mrkev a hovězí maso.
- Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Promíchejte a restujte 2 minuty.
- Přidejte vývar a nechte vařit asi 10 minut.
- Přidejte nudle a nechte vařit, dokud nejsou měkké.
- Přidejte kimchi a dochuťte solí, pepřem, čili papričkou a ječnými klíčky podle chuti.
- Podávejte horké. Dobrou chuť!