22. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejská nakládaná zelenina
zdroj: Recepty 24/7

Korejská nakládaná zelenina je tradiční pokrm plný chutí a vůní Korejské kuchyně. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit pikantní a osvěžující marinovanou zeleninu. Kombinace čerstvých zelenin jako mrkev, ředkvičky a okurka s pikantní marinádou z česneku, zázvoru a chilli vás okouzlí. Díky nízkému obsahu kalorií a bohatým výživovým hodnotám je tento jídlo skvělou volbou pro zdravý a vyvážený životní styl. Vyzkoušejte tento korejský recept a objevte jedinečnou kombinaci chutí, která vás dostane!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 2 mrkve
  • 1 ředkvička
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 cm kousek zázvoru
  • 3 lžičky soli
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička korejského chilli prášku

Postup

  1. Čínské zelí nakrájíme na menší kusy a posolíme. Necháme odležet přibližně 1 hodinu, dokud se neuvolní šťáva.
  2. Mezitím oloupeme a nastrouháme mrkev, nakrájíme ředkvičku a cibuli na tenké plátky.
  3. Česnek a zázvor oloupeme a nasekáme nadrobno.
  4. Do velké mísy smícháme sol, cukr, rybí omáčku, rýžový ocet, sezamový olej a korejský chilli prášek.
  5. Zelí dobře opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Přidáme ho do mísy s ostatními připravenými surovinami.
  6. Dobře promícháme, aby se ingredience spojily. Necháme marinovat při pokojové teplotě minimálně 2 hodiny.
  7. Po uplynutí doby vložíme nakládanou zeleninu do sklenic nebo jiných vhodných nádob a uložíme do chladu. Necháme nakysnout po dobu nejméně 24 hodin před konzumací.

Tento recept na korejskou nakládanou zeleninu je skvělým doplňkem k jakémukoliv korejskému jídlu. Má osvěžující a pikantní chuť, která se vyvíjí s delším nakysnutím. Bude lahodná jako samostatný příloha nebo přísada do různých pokrmů. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *