28. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejská kimchi polévka se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Korejská kimchi polévka se zeleninou je lahodné a pikantní jídlo plné syrových a nakládaných zelenin, které přináší osvěžení Vašim chuťovým buňkám. Tento tradiční korejský recept vám přinese aromatickou chuť a bohatou výživu. Připravte si lahodnou kimchi polévku se zeleninou doma a nechte se unést exotickými vlivy Koreje.

Suroviny

  • 500g kimchi zelí
  • 200g tofu
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 100g houbový mix (shitake, sušené houby)
  • 4 hříbky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce gochujang (korejská papriková pasta)
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička oleje z pražených semínek sezamu
  • 1 lžička cukru
  • 1 chili paprička
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi opečeme tofu nakrájené na kostky dozlatova.
  2. V hrnci opečeme cibuli se stroužkem česneku na oleji a přidáme nakrájené mrkve, houby a hříbky.
  3. Přidáme kimchi, gochujang, soyu a rybí omáčku a restujeme 5 minut.
  4. Přilijeme vývar, cukr a vaříme 20 minut.
  5. Přidáme opečené tofu a dochutíme solí, pepřem a olejem z pražených semínek sezamu.
  6. Servírujeme posypané nakrájenou chilli papričkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *