28. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejská kimchi polévka se zeleninou je lahodné a pikantní jídlo plné syrových a nakládaných zelenin, které přináší osvěžení Vašim chuťovým buňkám. Tento tradiční korejský recept vám přinese aromatickou chuť a bohatou výživu. Připravte si lahodnou kimchi polévku se zeleninou doma a nechte se unést exotickými vlivy Koreje.
Suroviny
- 500g kimchi zelí
- 200g tofu
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 100g houbový mix (shitake, sušené houby)
- 4 hříbky
- 4 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce gochujang (korejská papriková pasta)
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička oleje z pražených semínek sezamu
- 1 lžička cukru
- 1 chili paprička
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi opečeme tofu nakrájené na kostky dozlatova.
- V hrnci opečeme cibuli se stroužkem česneku na oleji a přidáme nakrájené mrkve, houby a hříbky.
- Přidáme kimchi, gochujang, soyu a rybí omáčku a restujeme 5 minut.
- Přilijeme vývar, cukr a vaříme 20 minut.
- Přidáme opečené tofu a dochutíme solí, pepřem a olejem z pražených semínek sezamu.
- Servírujeme posypané nakrájenou chilli papričkou.