1. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Zažijte lahodnou chuť Korejské kimchi polevky s tofu doma! Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle připravit tradiční korejskou polevku plnou bohatých chutí kimchi a zdravého tofu. Nechte se unést exotickými příchutěmi tohoto tradičního korejského pokrmu a dostanete se do gastronomického ráje. Naše jednoduché instrukce vám pomohou k úspěšnému výsledku, který potěší jak vaše chuťové pohárky, tak zdraví vašeho těla. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se okouzlit kouzlem Korejské kuchyně!
Suroviny
- 500 g kimchi
- 400 g tofu
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- hrst nasekaného koriandru
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme na kostičky nakrájené tofu a krátce osmahneme.
- Přidáme nasekané kimchi a zalijeme zeleninovým vývarem.
- Přidáme sójovou omáčku, cukr a necháme vařit asi 10 minut.
- Na závěr vmícháme sezamový olej a podáváme posypané nasekaným koriandrem.