11. 10. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejská kimchi polévka s hovězím je lahodná a pikantní polévka, plná chuti a aromatických asijských koření. Připravte si tento tradiční korejský pokrm doma a dopřejte si exotický zážitek u večeře. S receptem na kimchi polévku získáte chuťovou explozi, která potěší vaše smysly.
Suroviny
- 500g hovězího masa nakrájeného na nudličky
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku nasekaného
- 1 mrkev nakrájená na kolečka
- 1 šalotka nakrájená na drobné kousky
- 1 hrnek nakládaného kimchi (nasekaného)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 litr hovězího vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička oleje
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli, česnek a šalotku, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte hovězí maso a smažte ho dozlatova.
- Přidejte kimchi, mrkev, sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr a promíchejte.
- Poté přilijte hovězí vývar a nechte vařit do změknutí masa (asi 20-30 minut).
- Případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte horké s rýží nebo jako samostatné jídlo.