23. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou korejskou kimchi polévku s houbami! Tento tradiční recept kombinuje pikantní kimchi s houbami a dalšími chutnými ingrediencemi, což vytváří skvělou chuťovou explozi. Připravte si tento jednoduchý a zdravý pokrm plný exotických chutí ještě dnes.
Suroviny:
- 200 g kimchi
- 100 g hub (např. žampiony nebo shitake)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 lžička oleje
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička rybí omáčky
- Uvařené rýže na podávání
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme do měkka.
- Přidáme kimchi a restujeme 2 minuty.
- Podlijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu.
- Přidáme sójovou omáčku a rybí omáčku a vaříme asi 10 minut.
- Podáváme s uvařenou rýží jako přílohou.