23. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejská kimchi polevka s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou korejskou kimchi polévku s houbami! Tento tradiční recept kombinuje pikantní kimchi s houbami a dalšími chutnými ingrediencemi, což vytváří skvělou chuťovou explozi. Připravte si tento jednoduchý a zdravý pokrm plný exotických chutí ještě dnes.

Suroviny:

  • 200 g kimchi
  • 100 g hub (např. žampiony nebo shitake)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička rybí omáčky
  • Uvařené rýže na podávání

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a dusíme do měkka.
  3. Přidáme kimchi a restujeme 2 minuty.
  4. Podlijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu.
  5. Přidáme sójovou omáčku a rybí omáčku a vaříme asi 10 minut.
  6. Podáváme s uvařenou rýží jako přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *