12. 7. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou korejskou kimchi polévku s houbami, která vás okouzlí svou pikantní chutí a bohatými lahodnými příchutěmi. Tento recept je skvělým způsobem, jak si dopřát exotickou chuť Koreje přímo v pohodlí vašeho domova. Připravte si tento jednoduchý a chutný pokrm a nechte se unést jeho intenzivními arómaty.
Suroviny
- 1 hrnek kimchi
- 4 šálky hovězího vývaru
- 200g hub (např. žampiony nebo shitake)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100g uzeného tofu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- strouhaný zázvor a čerstvá koriandr na ozdobu
Postup
- Na pánvi osmahněte na kostky nakrájenou cibuli, česnek a na plátky nakrájené houby.
- Přidejte nasekané kimchi a restujte dalších pár minut.
- Zalijte vývarem a přiveďte k varu.
- Přidejte nakrájené tofu a nechte vařit dalších 10 minut.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr, rybí omáčku a sezamový olej.
- Na závěr ozdobte strouhaným zázvorem a nakrájeným koriandrem.