3. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou korejskou hovězí polévku s houbami, která spojuje bohaté chutě hovězího masa s pikantními korejskými kořeněními. Tento recept je snadný k přípravě a skvělým způsobem, jak osvěžit vaše chuťové buňky. Nechte se unést exotickými vůněmi a chutěmi korejské kuchyně!
Suroviny:
- 500 g hovězího masa (plátek nebo krk)
- 200 g hříbků (čerstvé nebo sušené)
- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 1 celerová nať
- 2 bobkové listy
- 100 ml sójové omáčky
- 200 g nudlí (rýžové nebo pšeničné)
- 2 l vody
- sůl, pepř, olej
Postup:
- Nejprve si připravte všechny suroviny (maso nakrájejte na tenké plátky, hříbky očistěte a nakrájejte na plátky, cibuli a česnek nadrobno nasekejte, mrkev a celer nakrájejte na menší kousky).
- V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené maso a krátce restujte, dokud nezezlátne.
- Poté přidejte nakrájenou mrkev, celer, hříbky a bobkové listy. Podlijte vodou a nechte vařit do měkka.
- Přilijte sójovou omáčku a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- V dalším hrnci uvařte nudle podle návodu na obalu a sceďte.
- Do mísy dejte uvařené nudle a zalijte je horkou polévkou s hovězím a houbami.
- Podávejte horké a můžete ozdobit nasekanou celerovou natí.