17. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejská hovězí bulgogi
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte lahodný a autentický ​recept ‍na korejskou⁣ specialitu, neváhejte vyzkoušet ⁢naši verzi hovězí bulgogi. Tento ​recept kombinuje⁣ šťavnaté ‌kousky hovězího⁢ masa s ⁤kořeněnou marinádou, která vašim chuťovým buňkám rozproudí krev. Dopřejte si tradiční korejskou chuť a vytvořte si doma svou vlastní bulgogi, kterou budete milovat. ⁢

Suroviny

  • 500 g hovězího‌ masa (nejlépe roštěnec, roštěnou nebo hovězí líčka)
  • 4 ⁢lžíce ⁤sójové‍ omáčky
  • 3 ⁤lžíce hnědého cukru
  • 2 ‌lžíce sezamového ‍oleje
  • 1⁤ lžíce rybí‌ omáčky
  • 4 stroužky česneku, ​rozmačkané
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 2 středně velké ‌cibule, na tenké plátky
  • 2 žampiony, ‍na tenké plátky
  • sůl a pepř‌ podle ⁢chuti

Postup

  1. Nařežte maso na‌ tenké ‌plátky, případně ⁤je⁤ můžete naklepat. ​Nechte stranou.
  2. V míse‍ smíchejte sójovou ⁣omáčku, hnědý⁣ cukr, sezamový⁤ olej, rybí omáčku, česnek ⁤a sezamová semínka.
  3. Přidejte nakrájené‌ maso do misky a dobře⁣ promíchejte, aby​ bylo ⁤maso dobře ‌obalené marinádou. Nechte marinovat​ alespoň 1 ​hodinu v lednici, ideálně přes ‌noc.
  4. V hrnci nebo velké pánvi ⁣zahřejte trochu oleje. Přidejte ‌cibuli‌ a ⁣žampiony a osmahněte je do měkka. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
  5. Přidejte marinované maso a ⁣restujte‍ ho, dokud nebude‍ zbarvené z obou⁤ stran ⁤(asi ​5-7 minut).
  6. Snížte teplotu a povařte maso alespoň dalších 5 minut, ​aby se ⁤zbyteč slices​ the meat and⁣ stir-fry until it ​is browned ‍on both ⁢sides (about 5-7 minutes).
    ⁣‌

  7. Podávejte​ s rýží ⁣nebo kimchi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *