30. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste připravit lahodnou koprovou rajskou polévku podle tradičního českého receptu. Tato lehká a osvěžující polévka z rajčat a kopru je ideální na teplé letní dny. Podávejte s křupavým chlebem nebo sýrovými grilovanými toustovými kostkami. Navíc je velmi snadno a rychle připravitelná, takže si můžete dopřát chutný oběd nebo večeři kdykoli budete chtít.
Suroviny
- 800g rajčat
- 1 cibule
- 2 brambory
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce másla
- 1 svazeček kopru
- sůl, pepř
Postup
- Rajčata oloupejte vroucí vodou a nakrájejte na kousky.
- Cibuli, brambory, mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
- V hrnci rozehřejte olej a osmažte cibuli. Přidejte brambory, mrkev a petržel a restujte dozlatova.
- Přisypte hladkou mouku, smíchejte a podlijte horkou vodou.
- Přidejte rajčata, cukr, očet a vařte 20 minut.
- Po uvaření přidejte máslo, nasekaný kopr a dochuťte solí a pepřem.
- Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou konzistenci a podávejte teplou.