25. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Koprová polévka s bramborami.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na koprovou polévku s bramborami? Naše verze této ⁢klasické⁣ české ⁣polévky vás jistě nadchne. Kombinace svěžího ‌kopru, jemných brambor a dalších ingrediencí vytváří chutnou a lahodnou předkrmovou polévku. Podívejte‍ se na náš ⁤snadný recept a vytvořte si doma skvělou‌ koprovou polévku s ‌bramborami.​

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 ⁣lžíce ‍sůl
  • 1 ​lžíce cukr
  • 2​ lžíce kopr⁣ (nasekaný)
  • 1 lžíce octa
  • 500⁢ ml vývar
  • 200 ml smetana

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Na pánvi‌ rozehřejeme olej a⁤ osmahneme na něm cibuli ⁢do zlatova.
  4. Přidáme brambory a opékáme je ‌spolu s cibulí asi 5 minut.
  5. Přisypeme mouku, sůl a cukr, důkladně promícháme a⁣ opékáme⁣ další 2 minuty.
  6. Přidáme nasekaný kopr a ocet, promícháme.
  7. Zalijeme ​vývarem a přivedeme k varu.
  8. Polévku vaříme přibližně ‌20 minut, nebo dokud ⁤brambory nezměknou.
  9. Poté přidáme smetanu, promícháme a ⁢necháme provařit dalších 5 minut.
  10. Hotovou‍ koprovou ⁣polévku podáváme horkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *