28. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Koprová omáčka s masem.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept‍ na ⁤tradiční českou ⁤klasiku? Vyzkoušejte naši lahodnou koprovou omáčku s masem. Snadná příprava a‍ bohatá chuť budou skvělým doplňkem k vašemu jídlu. Podívejte‍ se ​na náš recept a užijte ⁢si ⁣lahodnou ​a aromatickou omáčku!

Suroviny

  • 500 g vepřového ‍masa
  • 4 lžíce⁣ másla
  • 3 lžíce ⁢hladké mouky
  • 1 cibule
  • 1 brambora
  • 400⁣ ml vývaru
  • 200 ml smetany​ ke šlehání
  • sůl, pepř
  • kopr

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na⁤ něm nakrájené ⁢maso. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a promícháme. ‌Zalijeme ⁣vývarem a‌ dusíme,​ dokud maso‌ není měkké.
  2. Přidáme⁣ na kostičky nakrájenou bramboru a dusíme ‌dalších 10 minut.
  3. V hrnci ⁣rozpustíme ⁤máslo⁤ a⁤ vmícháme hladkou mouku. Za stálého míchání postupně přilijeme smetanu a‍ vývar. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Přilijeme⁣ zelené lístky kopru a ​promícháme. Omáčku necháme ​provařit a zhoustnout.
  5. Nakonec‌ omáčku zalijeme masem a⁤ podáváme ⁢s rýží nebo bramborem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *