28. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční českou klasiku? Vyzkoušejte naši lahodnou koprovou omáčku s masem. Snadná příprava a bohatá chuť budou skvělým doplňkem k vašemu jídlu. Podívejte se na náš recept a užijte si lahodnou a aromatickou omáčku!
Suroviny
- 500 g vepřového masa
- 4 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 1 brambora
- 400 ml vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř
- kopr
Postup
- Na pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm nakrájené maso. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a promícháme. Zalijeme vývarem a dusíme, dokud maso není měkké.
- Přidáme na kostičky nakrájenou bramboru a dusíme dalších 10 minut.
- V hrnci rozpustíme máslo a vmícháme hladkou mouku. Za stálého míchání postupně přilijeme smetanu a vývar. Dochutíme solí a pepřem.
- Přilijeme zelené lístky kopru a promícháme. Omáčku necháme provařit a zhoustnout.
- Nakonec omáčku zalijeme masem a podáváme s rýží nebo bramborem. Dobrou chuť!