23. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
Koprová omáčka s masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte jednoduchý a⁤ chutný recept na ​koprovou omáčku s masem. Tato ⁤tradiční česká specialita je oblíbenou volbou‍ pro rodinné‌ večeře nebo oslavu. S jemnou ⁢vůní ⁤kopru a ⁤bohatou chutí⁣ uvařeného masa se‌ stane dokonalou pochoutkou.​ Připravte si⁣ tento výborný ⁣pokrm díky našemu jednoduchému návodu a potěšte své ‌blízké tímto lahodným jídlem plným domácích přísad.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2⁢ lžíce olivového⁣ oleje
  • 1 lžička mletého ⁢kmínu
  • 1 ​lžička ⁣cukru
  • 1 lžička​ citrónové šťávy
  • 1‌ lžička​ kukuřičného ‍škrobu (opcionálně pro zahustění)
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Maso nakrájejte na⁢ menší kousky⁣ a osolte‌ a opepřete z obou‍ stran.
  2. V hrnci rozehřejte​ olivový olej a maso na něm opečte‍ z obou stran‌ dozlatova. Poté vyjměte ​maso z hrnce‍ a dejte ho ​stranou.
  3. Do stejného ​hrnce přidejte‍ nakrájenou cibuli ‌a česnek a restujte ⁢je ‌do‌ měkka.
  4. Přidejte hladkou‍ mouku a za stálého míchání ji osmažte,‍ dokud nezežloutne.
  5. Postupně ‍přilijte vývar a smetanu a za ⁤stálého míchání nechte‍ omáčku provařit a zahustit.
  6. Vraťte‌ maso zpět do hrnce a‌ přidejte mletý kmín, ​cukr a‍ citrónovou šťávu. Promíchejte a nechte vařit na mírném ohni ​asi 30 ⁢minut, dokud maso není měkké.
  7. Pokud ​je omáčka​ příliš řídká, ‍můžete ji zahustit ‌rozmícháním kukuřičného škrobu‍ ve studené vodě ⁣a ​přidáním‍ do omáčky. Vařte⁢ ještě pár minut, ‍dokud ⁢omáčka ​nezhoustne.
  8. Případně dochuťte solí ⁣a pepřem podle‌ chuti.
  9. Hotovou koprovou omáčku​ podávejte s rýží⁣ nebo knedlíky a posypte ⁣čerstvým koprím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *