12. 3. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Koprová omáčka s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Chutná koprová omáčka s bramborem je tradiční české jídlo, které jistě potěší každého milovníka gastronomie. Naučte se připravit tuto lahodnou omáčku a překvapte své blízké neodolatelnou chuťovou kombinací! S naším receptem budete mít dokonalou koprovou omáčku s bramborem připravenou snadno a rychle. Podívejte se na náš jednoduchý návod a staňte se mistrem české kuchyně!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi s máslem, dokud nebude sklovitá.
  3. Přidáme hladkou mouku a promícháme, necháme zchladnout.
  4. Mléko zahřejeme k varu, poté přilijeme k cibulové směsi a za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne.
  5. Přidáme nasekaný kopr a dochutíme solí a pepřem.
  6. Brambory sceďte, rozmačkejte vidličkou a podávejte s koprovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *