12. 3. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Chutná koprová omáčka s bramborem je tradiční české jídlo, které jistě potěší každého milovníka gastronomie. Naučte se připravit tuto lahodnou omáčku a překvapte své blízké neodolatelnou chuťovou kombinací! S naším receptem budete mít dokonalou koprovou omáčku s bramborem připravenou snadno a rychle. Podívejte se na náš jednoduchý návod a staňte se mistrem české kuchyně!
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml mléka
- 1 svazek čerstvého kopru
- sůl, pepř
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi s máslem, dokud nebude sklovitá.
- Přidáme hladkou mouku a promícháme, necháme zchladnout.
- Mléko zahřejeme k varu, poté přilijeme k cibulové směsi a za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne.
- Přidáme nasekaný kopr a dochutíme solí a pepřem.
- Brambory sceďte, rozmačkejte vidličkou a podávejte s koprovou omáčkou.