31. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Koňakem podlitá kuřecí paštika na toastu
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit bohatou a lahodnou kombinací chutí v receptu na koňakem podlitou kuřecí paštiku na křupavém toastu. Tento elegantní pokrm je ideální pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Připravte si ho snadno a rychle a dopřejte si lahodnou chuť křehkého toastu spojenou s náplní plnou aromatických koření a kuřecího masa. Užívejte si každé sousto s hrníčkem výtečného konáku v ruce a užijte si skvělý gastronomický zážitek.

Suroviny

  • 200g kuřecí játra
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • 100ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce koňaku
  • sůl, pepř, kmín
  • čerstvý petržel na ozdobu
  • 4 plátky toastového chleba

Postup

  1. Na pánvi rozpalte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a kuřecí játra. Osmahněte dozlatova.
  3. Přidejte hrubou mouku a za stálého míchání smažte alespoň 2 minuty.
  4. Zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí. Případně přilijte ještě trochu vývaru, pokud je paštika moc hustá.
  5. Přidejte koňak a dochuťte solí, pepřem a kmínem podle chuti.
  6. Paštiku rozetřete na toastový chléb a ozdobte nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *