23. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kolumbijské tamales s masem
zdroj: Recepty 24/7

Chutné kolumbijské tamales s masem, tradiční jihoamerické pokrm připravený z kukuřičné mouky a nádivky z masa, zeleniny a koření. Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit tuto lahodnou a vydatnou pochoutku doma!

Suroviny

  • 500g kukuřičné mouky
  • 200g vepřového masa nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 červená paprika nakrájená na proužky
  • 1 mrkev nakrájená na kostičky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve smíchejte kukuřičnou mouku s vodou, aby vznikla hustá kaše. Dejte stranou a nechte odpočinout.
  2. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek.
  3. Přidejte maso a restujte ho, dokud nebude dobře propečené.
  4. Přidejte do masa papriku a mrkev a osmahněte zhruba 5 minut.
  5. Přidejte kmín, sůl a pepř a promíchejte.
  6. Do směsi vmíchejte připravenou kukuřičnou kaši a dobře promíchejte.
  7. Vezměte listy banánovníku nebo kukuřice a natřete je olejem. Na listy dejte lžíci směsi a srolujte do tvaru tamales.
  8. Tamales naskládejte do hrnce se širokým dnem a zalijte vodou. Nechte vařit zhruba 1 hodinu.
  9. Po uvaření tamales vyndejte z hrnce, rozbalte a podávejte teplé. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *