23. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chutné kolumbijské tamales s masem, tradiční jihoamerické pokrm připravený z kukuřičné mouky a nádivky z masa, zeleniny a koření. Naučte se, jak jednoduše a rychle připravit tuto lahodnou a vydatnou pochoutku doma!
Suroviny
- 500g kukuřičné mouky
- 200g vepřového masa nakrájeného na kostičky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 1 mrkev nakrájená na kostičky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve smíchejte kukuřičnou mouku s vodou, aby vznikla hustá kaše. Dejte stranou a nechte odpočinout.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte maso a restujte ho, dokud nebude dobře propečené.
- Přidejte do masa papriku a mrkev a osmahněte zhruba 5 minut.
- Přidejte kmín, sůl a pepř a promíchejte.
- Do směsi vmíchejte připravenou kukuřičnou kaši a dobře promíchejte.
- Vezměte listy banánovníku nebo kukuřice a natřete je olejem. Na listy dejte lžíci směsi a srolujte do tvaru tamales.
- Tamales naskládejte do hrnce se širokým dnem a zalijte vodou. Nechte vařit zhruba 1 hodinu.
- Po uvaření tamales vyndejte z hrnce, rozbalte a podávejte teplé. Dobrou chuť!