20. 11. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou kolumbijskou polévku s masem, která vám zaručeně zahřeje duši i tělo. Tato tradiční receptura kombinuje dochucování zeleniny, masa a koření, výsledkem je bohatá a chutná polévka, která potěší celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si doma kousek Kolumbie!
Suroviny
- 500g hovězího masa (nakrájeného na kostky)
- 2 cibule (nakrájené)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 mrkve (oloupané a nakrájené)
- 2 brambory (oloupané a nakrájené)
- 1 paprika (nakrájená)
- 2 rajčata (oloupaná a nakrájená)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 litr vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmažte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte hovězí maso a restujte ho, dokud nebude zezlátlé ze všech stran.
- Přidejte kmín a mletou papriku a krátce restujte.
- Přidejte rajčata, mrkev, brambory a papriku a podlijte vývarem.
- Nechejte vařit asi hodinu, dokud není maso měkké a zelenina uvařená.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Po chuti můžete přidat ještě nasekanou petrželku nebo koriandr.
- Podávejte horké s křupavým chlebem.