9. 4. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční koleno na pivě se zelím. Tento lahodný pokrm je oblíbený pro svou šťavnatost a bohatou chuť. Připravte si ho doma a užijte si lahodnou kombinaci masitého kolene, křupavého zelí a aromatického piva. Ideální pokrm pro večeři s přáteli nebo jako nedělní oběd. S naším receptem budete jistě nadšení!
Suroviny
- 1 kg vepřového kolena
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 400 g kysaného zelí
- 500 ml piva
- olej na smažení
- koření – majoránka, kmín, pepř, sůl
Postup
- Koleno omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kusy.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- V kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené kusy masa a orestujeme je z každé strany.
- Přilijeme pivo, přidáme koření podle chuti a necháme vařit asi 1,5 hodiny na mírném ohni.
- Přidáme kysané zelí a vaříme dalších 30 minut.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou mouky nebo škrobu rozmíchaného ve vodě.
- Po uvaření můžeme pokrm ozdobit nasekanou petrželkou a servírovat s chlébem nebo knedlíky.