8. 4. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte naše lahodné koláče s masovou nádivkou! Tento recept je rychlý a snadný k přípravě a jistě potěší celou rodinu. Následujte náš krok za krokem návod a užijte si chuť domácích koláčů plných masové lahůdky. Buďte kuchařem doma!
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 250g másla
- 250ml mléka
- 500g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obojího)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, majoránka, kmín
Postup
- Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku s rozpuštěným máslem a mlékem, a zpracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout v chladu minimálně 30 minut.
- V pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli se stroužky česneku, přidáme mleté maso a osolíme, opepříme, přidáme majoránku a kmín. Podusíme dozlatova.
- Těsto rozdělíme na menší kousky a rozválíme na placky. Na každou placku dáme část připravené masové směsi a z těsta vytvoříme kapsy, aby nádivka nevytekla.
- Hotové koláče přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut, dokud těsto nezezlátne.