2. 6. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na domácí koláč s jablky a skořicí, který si zamilujete. Tento klasický recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a perfektně chutná jako příjemná dezertová lahůdka k šálku horkého čaje. S jemnou chuťou skořice a šťavnatými kousky jablek bude tento koláč jistě oslavován při každé příležitosti. Zkuste ho ještě dnes a udělejte si radost svému jazyku i žaludku!
Suroviny
- 4 středně velká jablka
- 200 g hladké mouky
- 150 g másla
- 150 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička skořice
- 1 balení kypřícího prášku do pečiva
Postup
- Oloupejte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte je na drobné kousky.
- V míse smíchejte mouku, kypřící prášek do pečiva a skořici.
- V jiné míse utřete máslo s cukrem do pěny a postupně přidejte vejce.
- Postupně vmíchejte směs suchých surovin a nakonec přidejte nakrájená jablka.
- Vymažte formu máslem a vysypte do ní těsto.
- Předehřejte troubu na 180 °C a koláč pečte asi 40 minut, nebo dokud nezcurne a nezezelená vidlička.
- Hotový koláč nechte vychladnout a podávejte s šálkem dobrého čaje.