27. 10. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na jedinečné české jídlo? Vyzkoušejte recept na tradiční pokrm nazvaný „Kokot ve vinu“. Tento recept je plný chuti a nabízí zvířecí buvolí maso dusené v bílém víně s aromatickými bylinkami a zeleninou. Nechte se rozmazlovat exotickou chutí tohoto pokrmu, který je skvělou volbou pro zvláštní příležitosti. Připravte si tento recept a okuste koketovu neodolatelnou chuť ve vinu.
Suroviny
- 1 kg kuřecího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 ml bílého vína
- 200 ml vývaru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce moučky
- 1 lžíce majoránky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
- V hrnci s rozpáleným olejem osmahněte cibuli a česnek.
- Přidejte maso a opékejte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte moučku a za stálého míchání restujte asi 1 minutu.
- Zalijte vínem a vývarem, přidejte majoránku a přiveďte k varu.
- Varnou teplotu snižte na minimum, přikryjte hrnec pokličkou a nechte vařit 1-2 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Před podáváním dochuťte solí a pepřem podle chuti.