30. 3. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté krevety podávané s omáčkou z kokosového mléka a exotickým kořením ve formě lahodného kokosového krevetového karí. Skvělá volba pro ty, kteří milují kombinaci mořských plodů a pikantních chutí. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a okusme lahodnosti tradiční asijské kuchyně.
Suroviny
- 400g krevet
- 1 cibule
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kokosového oleje
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička kurkumy
- sůl a pepř podle chuti
- ryžové nebo jasmínové rýže k podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejte kokosový olej a osmahněte nakrájenou cibuli, papriku a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte krevety a smažte je dozlatova.
- Přidejte kari pastu, kurkumu, sůl a pepř a promíchejte.
- Po chvíli přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Podávejte s vařenou rýží a posypte nasekanou petrželkou nebo koriandrem.