7. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Kokosový krém s mangem je lahodná a osvěžující dezertová pochoutka, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje jemný kokosový krém s ovocnou sladkostí manga, vytvářející dokonalou harmonii chutí. Připravte si tento exotický dezert a dopřejte si okamžik lahodného potěšení!
Suroviny
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
- 1 vanilková luska nebo 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 mango
- čerstvé máta na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravte kokosový krém. Plechovku kokosového mléka nechte přes noc v lednici, aby se oddělila tuhá část od tekuté.
- Otevřete plechovku a odlijte tekutou část. Tuhou část kokosového mléka si dejte do mísy a vmíchejte med nebo javorový sirup.
- Rozkrojte vanilkovou lusku, vyškrábejte semínka a přidejte je do směsi kokosového mléka. Pokud používáte vanilkový extrakt, přidejte ho do směsi.
- Míchejte směs dokud není krémová a hladká.
- Mango oloupejte, vykrojte dužinu a nakrájejte na menší kousky.
- Na dno skleniček dejte vrstvu kokosového krému a navrch přidejte kousky manga.
- Ozdobte čerstvou máta a podávejte chill. Dobrou chuť!