7. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Kokosový krém s mangem
zdroj: Recepty 24/7

Kokosový krém s mangem je lahodná a osvěžující dezertová pochoutka, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje jemný kokosový krém s ovocnou sladkostí manga, vytvářející dokonalou harmonii chutí. Připravte si tento exotický dezert a dopřejte si okamžik lahodného potěšení!

Suroviny

  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 1 vanilková luska nebo 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 mango
  • čerstvé máta na ozdobení

Postup

  1. Nejprve si připravte kokosový krém. Plechovku kokosového mléka nechte přes noc v lednici, aby se oddělila tuhá část od tekuté.
  2. Otevřete plechovku a odlijte tekutou část. Tuhou část kokosového mléka si dejte do mísy a vmíchejte med nebo javorový sirup.
  3. Rozkrojte vanilkovou lusku, vyškrábejte semínka a přidejte je do směsi kokosového mléka. Pokud používáte vanilkový extrakt, přidejte ho do směsi.
  4. Míchejte směs dokud není krémová a hladká.
  5. Mango oloupejte, vykrojte dužinu a nakrájejte na menší kousky.
  6. Na dno skleniček dejte vrstvu kokosového krému a navrch přidejte kousky manga.
  7. Ozdobte čerstvou máta a podávejte chill. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *