14. 2. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kokosový kari se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Kokosový kari se zeleninou je osvěžující a exotické jídlo, které zaujme svou bohatou chutí a lahodnou vůní. Tento recept kombinuje křupavou zeleninu s krémovou kokosovou omáčkou, která je zároveň mírně pikantní. Pestrá paleta zeleniny, včetně cukety, papriky a mrkve, dodává jídlu výraznou barvu a knedlíky z rýžové mouky mu dodávají na sytosti. Kokosový kari se zeleninou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají nový způsob, jak si pochutnat na zdravé a chutné vegetariánské jídlo.

Suroviny

  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nakrájená na kolečka
  • 200 g květáku, rozděleného na růžičky
  • 100 g hrášku
  • 200 g baby špenátu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. V hrnci si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova. Přidáme česnek a kari pastu a promícháme.
  2. Přidáme zeleninu (mrkev, květák, hrášek) a smažíme asi 5 minut, dokud se zelenina nezměkne.
  3. Přidáme kokosové mléko a vaříme asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne a omáčka se naředí. Případně přilijte vodu, pokud je omáčka příliš hustá.
  4. Přidáme baby špenát a vaříme dalších 2-3 minuty, dokud se špenát nezhroutí.
  5. Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Kokosový kari se zeleninou podáváme s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *